Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMakers »

Bouillon!

Uit het Handboek Nederlandse Pers
Bouillon Culinaire Journalistiek
Iepenlaan 55
3723 XE Bilthoven
www.bouillonmagazine.nl

Oplage: 5000


Hoofdredacteur:
Dhr. W. Jansen

Redactie:
redactie@bouillonmagazine.nl
030-2280315

Advertentieverkoop:
030-2280315


Door: Will Jansen, uitgever/hoofdredacteur

Al tien jaar brengt Bouillon Magazine ieder kwartaal een bookazine uit met van alles over eten en drinken. De mensen, de producten, het hoe en waarom, de historische achtergronden, gebruiken en tradities. Van Peru tot Leens en van Gambia tot Cork. Het kan echt over van alles gaan, als het maar om eten en drinken draait.


We hebben zelfs eens een artikel gehad over een man die niet at, die leefde van de lucht, een zogenaamde breatharian. Ook hadden we een bijdrage over zwangere vrouwen die klei eten, gewoon te koop op de markt, in Afrikaanse landen met een te groen eet dieet. Of dat verhaal van mensen hoog in Tibet die hun doden voeren aan de gieren. Dat zijn de uitersten, ja. Meestal gaat het over eetgewoontes, over bijzondere producten of juist de dingen die langs de weg groeien. Over (top)koks met een eigen visie, over wijnboeren en wijnmakers die terug gaan naar de traditionele aanpak. Want, vergeet dat niet, we zijn ook kritisch. Je kunt niet van eten genieten, je kunt niet echt lekker in je vel zitten, als je voornamelijk namaaketen uit de fabriek in je mond stopt. Je loopt mank als je eten en drinken niet de nodige aandacht geeft, als je niet inziet dat de echte smaakmaker dat stukje van jezelf is dat je in de pan doet. Het gaat vooral om het plezier van koken en eten en alles wat daarbij hoort.

 

Allez, Bouillon, het lijkt een beetje op de Readers Digest van vroeger. Je weet nooit wat je te wachten staat, maar meestal zijn de korte verhalen zo geschreven, dat je ze allemaal wilt lezen. We krijgen bijdragen van gerenommeerde journalisten binnen, maar ook van onbekende talenten. De fotografie is goed en de vormgeving eigen.

 

De lezer is die man of vrouw die van lekker en gezond eten houdt, en dat het liefst doet met een flinke groep mensen aan een grote tafel. Ze gaan voor kunst en ambacht, zijn wars van dogma’s en rigiditeit, en koken best vaak als professioneel chef of gepassioneerd hobbykok de sterren van de hemel. Ze kopen graag op boerenmarkten, bij echte bakkers en slagers, boerderijwinkels en kaasspeciaalzaken, maar je kunt ook in de supermarkt tegen hun mandje aanbotsen. Het ene moment doen ze mee aan een digitale handtekeningenactie tegen genetisch gemodificeerd voedsel en het volgende moment eten ze lekker een bakkie patat met veel mayo leeg in het park

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus
 
(advertentie)