Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMakers »

Lef Magazine

Uit het Handboek Nederlandse Pers
Lef Publishers
Vasco da Gamastraat 42
5223 RB 's-Hertogenbosch
www.lef-magazine.nl

Oplage: 20000


Hoofdredacteurs:
Mw. J. Bastiaans
Mw. L. Donkers

Redactie:
jolande@lef-magazine.nl
088-1230200

Advertentieverkoop:
088-1230200


Door: Jolande Bastiaans, hoofdredacteur

Lef Magazine is het allereerste magazine ter wereld voor verslaafden in herstel. Een taboedoorbrekend magazine met een verslavende inhoud. Lef verschijnt tweemaandelijks in alle winkels. Mensen die een nieuw leven zijn begonnen, verdienen een nieuw, eigen tijdschrift. Dat is Lef, in de ruimste zin van het woord.


Redactionele formule

Lef Magazine biedt kwalitatief goede journalistieke items als interviews, achtergrondverhalen, reportages, columns, de laatste wetenschappelijk inzichten en meer, veel meer. Dit alles verpakt in een superieure vormgeving en mooie fotografie. Onze pijlers zijn: informatie, opinie (platformfunctie), emancipatie/ uit de kast komen, wij-gevoel/herkenning, discussie, emotioneren, troost, stimuleren/inspireren, amuseren, wetenschap, humor.

 

USP's

  • Lef Magazine is het allereerste magazine voor deze doelgroep
  • Wordt gemaakt door professionele journalisten die zelf tot de doelgroep behoren
  • Lef is het enige tijdschrift waar de doelgroepen zich volledig in herkennen
  • Heeft een emancipatoir/ideologisch doel op het gebied van verslavingen
  • Lef geeft antwoord op veel vragen voor de doelgroepen
  • Lef is taboedoorbrekend

 

Doelgroep

  • De verslaafde in herstel
  • De familie, naasten en verdere omgeving
  • De hulpverleners in de verslavingszorg

 

Waarom onze doelgroep niet zonder kan

Nederland telt anderhalf miljoen verslaafden. Sinds 2008 wordt de behandeling tegen verslaving vergoed. Daarnaast schieten de verslavingsklinieken als paddenstoelen uit de grond. Het aantal verslaafden in herstel is daarom – in navolging van landen als Amerika en Groot Brittannië - enorm gestegen. Een verslaafde ligt niet onder de brug. Verreweg de meeste verslaafden zijn gewone mensen zoals u en ik en staan vol in de maatschappij. Mensen die in herstel zijn, leven een leven zonder alcohol en/of drugs en houden er een bepaalde (gezonde) levensstijl op na. Deze zaken zijn geheel terug te vinden in de pijlers van Lef. De doelgroep is heel divers: artsen, advocaten, dakdekkers, verpleegkundigen, bankdirecteuren, hoogleraren, huisvrouwen en journalisten.


Verslaving kent vele vormen: alcohol, drugs, gokken, gamen, seks, medicijnen en  eetstoornissen. Er bestaan in Nederland nog veel misverstanden en onwetendheid over deze aandoening. Verslaving is omgeven door vooroordelen. Er is maar één antwoord op het doorbreken van een stigma en dat is openheid. Open de maatschappelijke discussie. En dat is exact wat Lef gaat doen. Verslaving is een familieziekte. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een verslaafde minstens zeven mensen in ernstige mate beïnvloedt.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers