Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMakers »

Boekblad Magazine

Uit het Handboek Nederlandse Pers
Stip Media
Louise de Colignystraat 15
1814 JA Alkmaar
www.stipmedia.nl
www.boekblad.nl

Oplage: 2100


Redactie:
redactie@boekblad.nl
072-5314978

Advertentieverkoop:
info@stipmedia.nl
072-5314978


Door: Lise van de Kamp, Uitgever

Boekblad, dat dit jaar zijn 175-jarig bestaan viert, biedt een gezaghebbend platform voor uitgevers en boekhandels. Een platform met een magazine, website, nieuwsbrieven, cursussen&opleidingen, evenementen en vakprijzen, waarbij ontmoeting de rode draad vormt.


De redactie weet op innovatieve wijze uitstekend een brug te slaan tussen de uiteenlopende beroepsbeoefenaren die betrokken zijn bij het boekenvak, en deze via het platform met elkaar te verbinden.

 

Redactionele formule

Boekblad bevat nieuws, achtergronden, feiten en meningen uit de  vakwereld van het boek en nieuwe media. Actuele vraagstukken komen aan bod en trends en ontwikkelingen worden belicht. Inclusief een vast overzicht van nieuwe titels. Naast nieuws en achtergronden biedt Boekblad met Boekblad Academie ook kennis in de vorm van cursussen en opleidingen, en met Boekblad evenementen (zoals Boekblad aan Zee en Boekblad Gala) ontmoetingen.

 

USP’s

  • Het oudste vakblad van Nederland dat zich continu doorontwikkeld.
  • Hét multimediale vakplatform op het gebied van het boekenvak.
  • Betrouwbare, objectieve en toonaangevende bron van vakinformatie.
  • Hoofdingrediënten zijn vaknieuws, achtergronden, opinies, onderzoeksrapporten en analyses.
  • Vakplatform met een publieksbenadering: de mensen uit het boekenvak staan centraal.
  • Magazine verschijnt 22 keer per jaar in full colour, daarnaast is er intensief dagelijks contact met de doelgroep via website, twitter en facebook.


Doelgroep

Boekblad is sinds jaar en dag een bron met nieuws uit het boekenvak voor iedereen werkzaam in de wereld van het boek, van boekhandel tot bibliotheek, van distributeur tot uitgever. Boekblad biedt informatie voor alle niveaus binnen de bedrijven, van directie tot werkvloer.

 

Waarom onze doelgroep niet zonder kan

Boekblad maakt vaknieuws en beschikt over alle achtergronden. Wil iemand iets weten over het boekenvak, dan kan hij/zij het bij Boekblad vinden, of het nu om de laatste personeelswissel gaat of een ontwikkeling in het vak die van verschillende kanten belicht wordt. Boekblad heeft daarnaast ook een sterk bindende factor in het boekenvak; brengt boekhandel en uitgeverij bij elkaar en laat de boekenvakkers trots zijn op hun vak.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers