Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

HDC Media start eerste hyperlokale sitesHDC Media (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant) heeft zaterdag de eerste twee hyperlokale sites gelanceerd: Hoofddorp.Vandaag.nl en Alkmaar.Vandaag.nl.


De websites, die onder redactie van de HDC-titels staan, zoomen in op lokaal nieuws. Op de sites staat het laatste nieuws over de plaatsen, maar ook van bijvoorbeeld instellingen, ondernemers en bewoners. Naast de nieuwsoverzichten hebben de sites een interactieve kaartapplicatie, waarop te zien is waar het nieuws heeft plaatsgevonden. Verder verschijnen ook de laatste twitterberichten over de plaatsen in een apart overzicht automatisch op de site.

 

Hugo Schneider, adjunct hoofdredacteur online media van HDC Media: ,,Het biedt ons de kans om opnieuw met digitale edities de haarvaten van de samenleving te bereiken. De afgelopen jaren is er bij onze kranten veel aan schaalvergroting gedaan. Er is een enorm aanbod van nieuws en in onze kranten is de ruimte schaars: simpelweg omdat het aantal pagina’s beperkt is. We kunnen voor elk dorp en elke stadswijk een eigen digitale kranteneditie maken.’’ HDC Media wil het komende jaar 20 websites lanceren voor de belangrijkste plaatsen in haar verspreidingsgebied. In 2012 volgen nog eens 15 sites.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers