Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuwe eigenaar NL-bladenDe zes gratis uitgaansbladen - bekend onder de naam NL - die tot voor kort werden uitgegeven door NL Unlimited maken een doorstart met een nieuwe eigenaar.


Twee weken geleden werd bekend dat NL Unlimited, onder meer uitgever van NL20, failliet is. De nieuwe eigenaar is Amsterdam Kranten Producties, een dochterondeneming van Drukkerij Dijkman.

 

Kersverse hoofdredacteur Eric Verweij meent 'voor een prachtige uitdaging' te staan. Krap 48 uur geleden werd hij benoemd tot nieuwe hoofdredacteur, naar eigen zeggen zodat de continue stroom van bladen gegarandeerd kan blijven. De stadsbladen kwamen tweewekelijks of maandelijks uit en de tweewekelijkse exemplaren zijn deze maand nog gewoon verkrijgbaar. Maar de schappen van de bladen die maandelijks uitkwamen, waaronder die van de Groningse en Eindhovense variant, blijven in april leeg. 'We werken er hard aan om ook deze bladen weer snel op te pakken,' zegt Verweij.

 

Onduidelijk is nog wie de komende bladen precies gaan vullen; met de overname zijn de medewerkers, onder wie verschillende freelancers, hun baan kwijt geraakt. Als ze nog geïnteresseerd zijn, zullen ze opnieuw moeten solliciteren. Onvermijdelijk bij een faillisement, volgens de nieuwe hoofdredacteur. 'Maar iedereen die voor de bladen werkte is welkom om op gesprek te komen. We benaderen iedereen persoonlijk en laten na dit weekend al meer weten.'

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers