Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuw magazine over Den HaagIn Den Haag is het nieuwe magazine Haagse Historie gelanceerd. Een kwartaalblad over de geschiedenis van Den Haag.


Het magazine past in een trend van toenemende interesse in geschiedenistitels, laat hoofdredacteur Bas Kromhout weten. ‘Wist je dat er maar liefst zeven landelijke geschiedenistitels zijn, en dat het aantal alleen maar groeit?’ Kromhout was jarenlang redacteur van Historisch Nieuwsblad en diens spin-off Maarten!, en als historicus schreef hij de biografie van de Nederlandse SS’er Henk Feldmeijer.

 

Haagse Historie gaat over de Haagse geschiedenis in al zijn facetten. In het eerste nummer onder meer een verhaal over de begindagen van de Haagse luchtvaart, de geschiedenis van het Malieveld, dat werd gebruikt voor legeroefeningen tot fietswedstrijden, een column van Ferry Mingelen en een verhaal over Sefardische joden in de zeventiende en achttiende eeuw.

 

Het blad is een uitgave van Stichting Haagse Historie en Erfgoed en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de gemeente Den Haag.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus