Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Papieren Oud-Amsterdammer stoptDe Oud-Amsterdammer stopt als papieren krant en gaat digitaal verder.


De krant kwam ééns in de twee weken uit met een oplage van 120.000. Enter Media, de uitgever van meer lokale huis-aan-huisbladen zoals het Weesper Nieuws, gaat nu door met de digitale Amsterdamse Krant. De inhoud blijft hetzelfde als de papieren krant. De redactie blijft ook intact.

 

De Oud-Amsterdammer bestaat sinds 29 november 2011 en is de vierde loot aan de stam van De Oude Stad BV die eerder de papieren kranten De Oud-Rotterdammer (oplage 122.000 exemplaren), De Oud-Hagenaar (74.000) en De Oud-Utrechter (55.300) was gestart. Al deze kranten zijn ook digitaal te lezen maar pas enkele weken na verschijning.

 

Uitgever en initiatiefnemer Fred Wallast die eind 2005 succesvol in Rotterdam is begonnen, vindt het jammer dat het in Amsterdam met het papierenconcept niet is gelukt. De titel De Oud-Amsterdammer valt onder zijn uitgeverij. ,,Het ging mij vooral om informatie en nostalgie voor de 50-plussers in Amsterdam. De advertenties zijn natuurlijk wel voor een gratis krant nodig om de exploitatie rond te krijgen.’’

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers