Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Redacties Sp!ts en Metro samengevoegdDe redacties van de gratis ochtendkranten Sp!ts en Metro worden per 1 augustus samengevoegd. De eigenaar, de Telegraaf Media Groep (TMG), wil zo geld besparen en de titels beter van elkaar onderscheiden, aldus Robert van Brandwijk. Hij is nu hoofdredacteur van Metro en gaat de nieuwe combinatie leiden.


Jan-Jaap de Kloet, hoofdredacteur van Sp!ts gaat ‘wat anders doen’, aldus Van Brandwijk. Beide titels hadden ongeveer 20 fte, in de nieuwe opzet zijn dat er 33. Bij de inkrimping, die de afgelopen maanden is voorbereid, moeten 3 mensen gedwongen vertrekken.

 

Van Brandwijk: ‘We hebben vooral minder chefs, van 9 of 10 naar 4. Er is minder regie nodig.

In de nieuwe opzet gaat Sp!ts zich nog meer toeleggen op entertainment, sport en een wat jongere doelgroep. De krant krijgt drie nieuwe columnisten van wie Van Brandwijk de namen nog niet vrij geeft. Metro blijft zich richten op nieuws en gaat daarnaast meer aandacht besteden aan personal finance.

 

Volgens Van Brandwijk is er toekomst voor beide titels: ‘Het is wel eens beter gegaan, maar Metro als onderdeel van Metro International, maakte vorig jaar nog winst. Beide titels hebben een eigen publiek opgebouwd en dat willen we nu nog beter gaan bedienen.’

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus