Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Reorganisatie bij De EchoDe huis-aan-huiskrant De Echo in de Rotterdamse regio wil een derde tot de helft van zijn dertig medewerkers opdoeken.


Drie verlengde contracten van journalisten en vier van de commerciële afdeling (advertentie-acqusiiteurs) worden beëindigd. Door een reorganisatie zullen waarschijnlijk nog eens tien tot vijftien arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. De Echo, deel uitmakend van de Holland Combinatie (een onderdeel van Telegraaf Holding), brengt bladen uit in Noord-Holland (ooit begonnen in de regio Amsterdam), Utrecht en Zuid-Holland.

 

Ook in de regio Utrecht wil de krant, die met zware verliezen kampt, maatregelen nemen.
Van het stoppen met De Echo in de regio Rotterdam (pas in 2008 kwam de krant op de markt na het verkrijgen van een advertentiecontract van de gemeente Rotterdam) is volgens directeur Roy Keller van de Holland Combinatie geen sprake. ‘Je gelooft toch niet dat kranten binnen het Telegraaf-concern op omvallen staan.’ Hij zegt dat er wél wordt gewerkt aan het goedkoper én beter maken van de krant.

 

Het dagblad De Telegraaf brengt sinds 2002 in Rotterdam doordeweeks enkele op de regio gerichte pagina’s uit. De startoplage in de regio Rotterdam bedroeg 35.000. Die zou inmiddels zijn gezakt tot onder de 30.000 aan betaalde abonnementen en losse verkoop. Het Oplage Instituut (HOI) beschikt niet over regionale uitsplitsingen van de oplages van kranten.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus