Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Wild FM wil FunX-frequentiesHet commerciĆ«le regionale radiostation Wild FM heeft in een brief aan gemeenten laten weten geĆÆnteresseerd te zijn in de frequenties van FunX.


Het commerciële regionale radiostation Wild FM heeft woensdag een brief gestuurd aan de vier cultuurwethouders van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, bekend als de G4-steden. De zender reageert hiermee op eerdere berichtgeving in de media over het mogelijk stoppen van de publieke minderhedenzender FunX, die uitzendt in de G4-steden. Het veranderende politieke klimaat heeft mogelijk effect op de subsidie voor FunX en haar voortbestaan. Wild FM denkt 'dat het format van FunX een beetje uit de tijd is geraakt', zo meldt Dave Leusink, directeur Wild FM aan Radio.NL.

"Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat allochtonen alleen naar urban-muziek luisteren, maar dat is gekkigheid. Alsof Nederlanders alleen Nick en Simon luisteren. Wij bereiken met ons unieke interactieve format een gezonde mix van allochtone en autochtone luisteraars en bewijzen dit al jarenlang in de drukste radiomarkt: Amsterdam.

Wij zijn er helemaal klaar voor om dit ook in de overige G4-steden te laten zien en willen dan zelfs kijken of wij speciale informatie voor elke stad - zoals FunX nu doet - kunnen continueren, echter dan zonder subsidie. Een win-win-win situatie voor de gemeentes, luisteraars en niet te vergeten de regionale artiesten."

Wild FM presenteert eind deze maand een representatief regionaal luisteronderzoek van Maurice de Hond, waaruit blijkt dat Wild FM in haar uitzendgebied FunX ruimschoots is voorbijgegaan.

Wild FM brengt een interactief format, specifiek afgestemd op de smaak van luisteraars in de uitzendregio. Het station heeft daarmee een zeer sterke positie onder 18- tot 40-jarigen in haar uitzendgebied. De zender kent ether- en kabeldekking in Noord-Holland en een stukje Flevoland (Almere), alsmede landelijk via de digitale kabel.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers