Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

WPG verkoopt customermediapoot Scripta MediaCastel Communicatie BV, met vestigingen in Groningen, Den Bosch en Leiden neemt de Amsterdamse specialist in relatiemedia Scripta Media BV over van uitgeefconcern WPG Uitgevers.


Met deze strategische overname versterkt Castel Communicatie haar positie als marktleidend multimediaal communicatie‚Äź en custom publishingbedrijf. De directie van Castel Communicatie noemt Scripta Media een van de belangrijkste en meest toonaangevende spelers in de markt van relatiemedia en wil Scripta Media dan ook als zelfstandig merk en met behoud van de eigen identiteit en uniciteit voortzetten en uitbouwen.

Anita van der Aa blijft verantwoordelijk voor Scripta Media, maar treedt tevens toe tot de directie van Castel Communicatie BV, waaronder ook het in april dit jaar overgenomen Leidse bureau Lansu en Paulis Communicatiepartners valt. Op deze manier denkt Van der Aa haar klanten optimale synergie te garanderen van de multimediale productiekracht, communicatiekennis en custom publishingkwaliteit binnen de nieuwe combinatie.

Castel Communicatie is sterk in de markten energie, onderwijs, overheid en zorg. Scripta Media heeft een sterke positie in finance, zakelijke en commerciële dienstverlening. Beide bedrijven zijn sterk in interne communicatie. Opdrachtgevers van de combinatie zijn ondermeer Attero, BDO, C1000, Enexis, Essent, Florius, Friesland Bank, GasTerra, Gasunie, Hogeschool Leiden, KEMA, Ministeries van VWS, SZW en BZK, Mn Services, Menzis, NAM, NBTC, Nuon, Rijksuniversiteit Groningen, Sara Lee, Schretlen & Co, Syntens, Universiteit Leiden, Wehkamp, WNF en Ziggo.

WPG Uitgevers concentreert zich op educatie, boeken en magazines en trekt zich daarmee terug uit de markt van relatiemedia. Bestuursvoorzitter Koen Clement beschouwt de verkoop niet alleen als uitvloeisel van de bedrijfsstrategie, maar acht tevens van belang dat de medewerkers van Scripta Media door de overname verzekerd zijn van een uitdagende en perspectiefrijke toekomst.

De nieuwe combinatie geldt als een van de grotere multimediale communicatiebureaus van Nederland. Castel Communicatie is onderdeel van Castel Groep, die ook actief is als internationaal uitgever. Groepsdirecteuren Robert Wielinga en Henk Jacobs zien de overname van Scripta Media overigens niet als eindstation. Zo wordt nog nagedacht over verdere uitbreiding van de interactieve activiteiten binnen de groep.

  Bron: InCT

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus