Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Peter Vandermeersch hoofdredacteur NRCDe Belg Peter Vandermeersch wordt de hoofdredacteur van NRC Handelsblad en NRC Next. De redactie van beide kranten heeft daarmee ingestemd. Vandermeersch is opvolger van Birgit Donker.


Vandermeersch (1961) is nu nog hoofdredacteur van het Belgische dagblad De Standaard. Hij wordt de eerste hoofdredacteur in de geschiedenis van de NRC Handelsblad die van buiten de krant komt.

 

Vandermeersch werd in 1998 hoofdredacteur van De Standaard. Hij wist in een dalende markt de oplage te laten stijgen van 75.000 naar 93.000 verkochte kranten per dag. Verder wist hij het lezerspubliek van De Standaard te verjongen.

 

Bij NRC Handelsblad krijgt Vandermeersch te maken met soortgelijke uitdagingen: dalende oplages, een verouderend lezerspubliek en de opkomst van digitale media. Vandermeersch zei eerder dat kranten zich meer zouden moeten toeleggen op context en duiding in plaats van het brengen van nieuws. Over NRC Handelsblad zei hij dat de avondkrant het frisse mist dat NRC.Next kenmerkt.

 

De redactieraad van NRC Handelsblad is blij met de komst van de Belg. "Met Peter Vandermeersch krijgen we een zwaargewicht aan de leiding die heeft bewezen dat kwaliteitsjournalistiek niet alleen bestaansrecht heeft, maar ook de toekomst", aldus voorzitter Wubby Luyendijk van de redactieraad.

 

Donker stapte in april op als hoofdredacteur van de krant vanwege een meningsverschil over de koers van moederbedrijf NRC Media, dat in handen kwam van mediamagnaat Derk Sauer. Daarbij ontstond een onoverbrugbaar verschil van mening over de journalistieke autonomie van de krant.

 

Ook uitgever-directeur Gert-Jan Oelderik vertrok toen.

 

Bron: NOS

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers