Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Wegener schrapt honderden banenWegener zal drie uitgeverijen, Wegener NieuwsMedia, Wegener Huis-aan-HuisMedia en Wegener MediaVentions, gaan samenvoegen tot een bedrijf: Wegener Media.


De beslissing tot het uitvoeren van deze reorganisatie is genomen aan de hand van een onderzoek naar een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering, dat Wegener in maart 2008 heeft laten uitvoeren. Door de voorgenomen samenvoeging zullen 395 tot 465 fulltime arbeidsplaatsen verloren gaan en verwacht Wegener een structurele kostenreductie van 32 tot 37 miljoen euro.

 

De dagbladen, huis-aan-huiskranten en online verticals zullen zich onder de bestaande namen op de markt blijven prestenteren. Daarnaast worden alle ondersteunende (staf)diensten, inclusief die van de holding, ondergebracht in één backoffice organisatie, die onderdeel uitmaakt van Wegener Media. Wegener NieuwsDruk blijft, als niet-uitgeverij, buiten deze transformatie.

 

Naar verwachting zal het opnieuw inrichten van de Wegener organisatie in de laatste maanden van 2008 in gang worden gezet en zal dit geheel 2009 in beslag nemen. De afronding zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2010.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus