Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Nieuwe hoofdredacteur UT NieuwsHet college van bestuur heeft Maaike Platvoet benoemd tot hoofdredacteur UT Nieuws. Zij was al interim-hoofdredacteur en neemt de functie officieel per 1 december over van haar voorganger Ditta op den Dries.


Platvoet (39) is sinds augustus waarnemer. Dat deed ze eerder in 2011, toen de toenmalige hoofdredacteur Bert Groenman na een veertigjarig dienstverband de UT (Universiteit Twente) verliet.

 

De nieuwe hoofdredacteur studeerde journalistiek aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle, werkte tussen 2000 en 2002 als redacteur voor de Twentsche Courant Tubantia, en is sinds 2002 als journalist verbonden aan UT Nieuws.

 

Het is duidelijk dat Platvoet blij is met de nieuwe baan: ‘Persoonlijk betekent dit voor mij een mooie carrièrestap. De UT is een inspirerende omgeving en er liggen ontzettend veel verhalen om over te schrijven. Daarnaast staat UT Nieuws aan de vooravond van een aantal vernieuwingen, waarover wij de UT-gemeenschap in december informeren. Het is fijn dat de redactie mij de leiding van dit proces toevertrouwt.’

 

Wat betreft haar journalistieke prioriteiten als nieuwe hoofdredacteur: ‘Het is een uitdaging om in deze tijd aan het hoofd te staan van een onafhankelijke nieuwsorganisatie binnen een academische organisatie. Universiteiten worden steeds zakelijker in de slag om het binnenhalen van meer studenten. Kritische pers wordt niet altijd gewaardeerd. Naar mijn mening hebben onze lezers recht op waarheidsgetrouwe en objectieve berichtgeving. Daar wil ik mij als hoofdredacteur van UT Nieuws voor 100 % voor inzetten.’

 

Bron: utnieuws.nl

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers