Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

TitelNieuws »

Jansen hoofdredacteur De GelderlanderPeter Jansen, hoofdredacteur van de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), wordt waarnemend hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander.


Met ingang van 18 mei is Jansen aangesteld voor een halfjaar. Hij gaat De Gelderlander leiden bij de vernieuwingen van de krant en de website. Zijn gehele loopbaan heeft Jansen gewerkt in de regionale journalistiek, onder meer voor de Tielse en Apeldoornse Courant, het Deventer Dagblad, de Drentse Courant/Groninger Dagblad en het Dagblad van het Noorden. Sinds 2006 is Jansen hoofdredacteur van PZC.

 

Adjunct-hoofdredacteur Arie Leen Kroon gaat Jansen vervangen.

 

Jansen neemt de taken over van Ad van Heiningen, die afgelopen week is vertrokken bij De Gelderlander. Eric van Gruijthuijsen, directeur journalistiek AD/Regio, benadrukt dat het om een tijdelijke functie gaat. ‘We hadden acuut iemand nodig. Peter heeft een ruime ervaring in de regionale journalistiek en is bekend met de kranten van Wegener. Hij was in voor deze klus.’

 

Het uitstapje van Jansen naar De Gelderlander moet niet gezien worden als aanloop om te komen tot één hoofdredacteur voor BN De Stem en de PZC. De Persgroep zoekt momenteel naar een nieuwe hoofdredacteur bij de Brabantse krant. Ook het Brabants Dagblad heeft een vacature voor de functie van hoofdredacteur. ‘We zoeken voor alle titels een nieuwe hoofdredacteur’, aldus Van Gruijthuijsen.

 

Bron: Villamedia

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Abonneren
Registreren
Zoekopdracht
PDF Link
Titelnieuws
MediaMakers