Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMakers »

Gezond Gehoor

Uit het Handboek Nederlandse Pers
Gezond Gehoor Mediagroep
Rembrandtlaan 4
3723 BJ Bilthoven
www.gezondgehoor.nl

Oplage: 6750


Hoofdredacteur:
Mw. A. Zwart

Redactie:
redactie@gezondgehoor.nl
030-3040032

Advertentieverkoop:
030-3040032


Door: Akke Zwart, eindredacteur

Wat betekent geluid in ons dagelijks leven? Welke invloed heeft geluid op onze gezondheid? En hoe belangrijk is een goed gehoor? Deze en vele andere vragen staan centraal in het nieuwe magazine Gezond Gehoor.


 

Redactionele formule

Geluid speelt een belangrijke rol in onze samenleving. We gebruiken geluid om te communiceren, ons te amuseren en ter ontspanning. Daarnaast kan geluid ons ook waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Helaas heeft geluid ook minder leuke kanten. Meer dan drie miljoen mensen ondervinden dagelijks hinder door geluidsoverlast. Dat geluidsoverlast tot gehoorschade kan leiden weten we inmiddels wel, maar we zijn ons er vaak niet van bewust dat geluidsoverlast ook kan leiden tot slaapstoornissen, snellere veroudering, depressies en hart- en vaatziekten. Binnen enkele jaren zal geluidsoverlast een groter probleem zijn dan luchtvervuiling.

 

Alle positieve en negatieve kanten van geluid komen in 76 pagina’s aan bod in Gezond Gehoor. Door middel van interviews, achtergrondartikelen en veel vaste rubrieken wordt de lezer meegenomen in de wereld van geluid. Gezond Gehoor wordt vervaardigd in samenwerking met de Nationale Hoorstichting en verschijnt 3 keer per jaar. Het eerstvolgende nummer zal in augustus 2011 verschijnen.

 

USP’s

Gezond Gehoor is het eerste en enige magazine in Nederland dat de onderwerpen geluid, gehoor en gehoorproblemen bespreekt in relatie tot gezondheid en welzijn. De interesse in deze onderwerpen groeit naarmate het aantal mensen met een gehoorprobleem toeneemt. Nederland telt circa 1,4 miljoen mensen met een verminderd gehoor; een aantal dat in de toekomst nog drastisch zal toenemen door de vergrijzing en door lawaai op de werkplek en in de vrije tijd. Gezond Gehoor speelt op een luchtige manier in op deze ontwikkeling. Met praktische informatie, handige tips en interessante wetenswaardigheden.

 

Doelgroep

Het magazine Gezond Gehoor is in principe voor iedereen interessant. De onderwerpen zijn divers, de artikelen zijn breed informatief en zijn toegankelijk geschreven en voorzien van aansprekend beeldmateriaal. Iedereen die de onderwerpen geluid, gehoor of gezondheid interessant vindt, zal zich tot het magazine aangetrokken voelen. Naast de verspreiding onder abonnees, wordt het magazine aangeboden aan huisartsenpraktijken, KNO-afdelingen, audiciens en audiologische centra waar het in de wachtkamer of op de leestafel komt te liggen.

 

Waarom onze doelgroep niet zonder kan

Gezond Gehoor staat boordevol met actuele onderwerpen, maatschappelijke issues, handige tips en interessante achtergrondverhalen.

 

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus
 
(advertentie)