Inloggen:      
    Wachtwoord vergeten?

MediaMarkt »

Aantal tablets verdubbeld 


 

Eind tweede kwartaal van 2011 bezat 8 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet.


Dat is een verdubbeling ten opzichte van een half jaar geleden. Dit blijkt uit het eerste halfjaarlijkse tablet onderzoek van het Telecompaper Consumenten Panel, gebaseerd op het tweede kwartaal van dit jaar. Apple is met de iPad de marktleider, op afstand gevolgd door Samsung en Archos.

 

De eerste gebruikers vallen in de categorie innovators en early adopters. Ze zijn vaker man, jonger dan niet-tablet bezitters, hoger opgeleid en hebben een hoger inkomen. De tablet wordt gemiddeld zo’n 8 uur per week gebruikt in een huishouden. Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de gebruikstijd binnenshuis is. Opvallend is dat vrouwen vaker gamen op de tablet terwijl mannen aangeven veel gebruik te maken van sociale netwerken.

 

Ondanks de verdubbeling hadden de tabletfabrikanten op betere verkoopcijfers gerekend. Het is duidelijk dat veel consumenten de tablet voorlopig alleen als een (te) duur gadget zien. De geruchten dat fabrikanten overwegen om de prijzen te verlagen doen dan ook steeds vaker de ronde.

 

Klik hier voor het hele persbericht van Teleompaper.

 

 

« Vorige   Overzicht   Volgende »

 

Index
Inloggen
Zoekopdracht
PDF Link
MediaMarkt
Titelnieuws
MediaMakers
MediaFocus